Produkce drůbežího masa v Rusku zvolna stoupá

V zemi se relativně stabilizuje hospodářství, postupně vzrůstá standard vyráběných potravin, úspěšně zesiluje poptávka po mase a masných výrobcích. Ruští producenti předchozí pokles ve výrobě drůbežího masa zastavili a produkci dokonce i pozvedli.V současnosti je ruský trh s drůbežím masem stále větším potravinovým trhem se stabilní poptávkou. Potenciální domácí prostor pro trh s drůbežím masem je veliký, rostoucí tuzemská poptávka přesahuje možnou nabídku místní produkce. Proto se na dovozu do Ruska podílí řada zemí.V roce 2004 vyráběly v Rusku nejvíce tyto podniky: akciová společnost „Sewernaja“ v leningradské oblasti, společnost s ručením omezením „Zolotoj Petušok-Inwest“ v oblasti Lipek a státní podnik „Reftinskaja“ ze sverdlovské oblasti. Velkým producentem je rusko-americký drůbežářský podnik, akciová společnost „Elinar-Broiler“ v moskevské oblasti, pro permskou oblast drůbežárna „Permaskaja“ a „Russkovysozkaja“ pro leningradskou oblast. Velká pozornost je věnována inovaci celého drůbežářského průmyslu, spolupráci a ekonomické integraci s tuzemskými i zahraničními podniky. V současné době stoupá prodej drůbežího masa, porcované drůbeže a polotovarů. Specialisté předpokládají navýšení prodeje balené chlazené drůbeže v supermarketech. Dnes vyrábí v Rusku drůbež 600 podniků, k tomu 166 firem produkuje brojlery a 450 vyrábí vejce.Na produkci drůbežího masa se podílí jednotlivé části federace tímto způsobem:Centrální oblast 29 %Severozápadní oblast 14 %Sibiř 11 %Uralská oblast 12 %Volžská oblast 20 %Jižní oblast 12 %Dálný východ 2 %

Kromě domácí produkce se v roce 2004 dodavatelsky podílely na zásobení ruského trhu tyto země:

USA 66 %

Brazílie 17 %

Německo 7 %

Francie 4 %

Polsko 1 %

Belgie 1 %

Ostatní země 4 %

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info