Produkce v náchodském pivovaru šplhá vzhůru
25.11.1999 | Zemské noviny
ZN 25.11.1999
Produkce v náchodském pivovaru šplhá vzhuru
Náchod - O plných trináct procent stoupl za prvních deset mesícu letošního roku výstav Pivovaru Náchod proti stejnému období roku 1998, kdy tady stocili 104 tisíc hektolitru piva znacky Primátor. »Na nárustu produkce se podílí nejen dvanáctistupnový ležák, ale i další vyrábená piva vcetne vícestupnových speciálu,« ríká vedoucí marketingu pivovaru František Meduna. Minulý mesíc doplnila sbírku ocenení pivovaru i dve nová, a to z osmého rocníku pivního festivalu ve švédském Stockholmu. »Dvanáctistupnový svetlý ležák byl ocenen na tretím míste, stejne silný tmavý ležák skoncil dokonce na stríbrném stupínku, a to v konkurenci pivovaru z více než dvaceti zemí sveta,« dodává Meduna. I díky temto výsledkum se darí znacku Primátor vyvážet, na export z Náchoda putují více než ctyri procenta z produkce. Pres ostrý konkurencní boj na ceském pivním trhu chtejí letos v pivovaru dosáhnout výstavu ve výši minimálne 122,5 tisíce hektolitru, což by proti lonsku znamenalo nárust o témer 13 tisíc hektolitru. Pro své zákazníky pripravují na predvánocní trh i zajímavé zpestrení - speciální vánocní ležák.
(rz)
Další články v kategorii Potravinářství
- Farma Bezdínek na Karvinsku vybudovala skleník pro rajčata a energocentrum (31.05.2024)
- Obliba plísňových sýrů v ČR roste, Jihočeská niva je mlékárenským výrobkem roku (31.05.2024)
- Varování pro spotřebitele: salmonela v chlazeném kuřecím mase ze zahraničí (31.05.2024)
- Pomerančový džus je rekordně drahý, zkoušejí se mandarinky (30.05.2024)
- Nové silo na 50.000 tun v cukrovaru v Dobrovici uskladní už letos vyrobený cukr (30.05.2024)
- Pivovarnictví není v krizi, je v dobré kondici, míní prezident svazu minipivovarů (30.05.2024)
- Svaz: Spotřeba mléka loni klesla o zhruba tři kilogramy na 255 kg na osobu ročně (30.05.2024)
- Mlékárna Klatovy je čtvrtým největším výrobcem mozzarelly v Evropě (29.05.2024)
- Lidem nevadí daň na tiché víno. Může přinést miliardy do státního rozpočtu (29.05.2024)
- Vědci objevili nový způsob výroby čokolády, bude šetrnější k životnímu prostředí (29.05.2024)