Prošlé maso ve školní jídelně v Královéhradeckém kraji
03.11.2018 | SVS ČR
Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy při kontrole provozovny veřejného stravování v Kostelci nad Orlic v Královéhradeckém kraji nalezli v chladícím boxu na čerstvé maso téměř šedesát kilogramů vakuově baleného masa (vepřového a hovězího) s prošlým datem použitelnosti. Jídelna vaří pro místní školy, školku a veřejnost denně zhruba 700 obědů. Případná příprava pokrmů z prošlého masa by mohla znamenat vážné ohrožení zdraví strávníků, z nichž velká část patří mezi nejrizikovější skupiny obyvatel (malé děti, důchodci…). Prošlé maso bylo proto veterinárními inspektory na místě znehodnoceno a podle veterinárního zákona byla provozovateli nařízena jeho neškodná likvidace v k tomu určeném zařízení na jeho vlastní náklady. Za porušení veterinárního zákona hrozí provozovateli pokuta ve výši až 50 milionů korun.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)
- Tradice, know-how i suroviny. Filipíny se otevírají českým pivovarníkům (12.12.2025)
- Potravináři: Nový cíl EU ke snížení množství potravinového odpadu je nesmyslný (11.12.2025)
- Česká vejce podraží. Chovatelé se kvůli rušení klecových chovů bojí konkurence (11.12.2025)
- Kapusta má téměř tolik železa jako maso. Využijte její potenciál (11.12.2025)
- SVS nařídila stáhnout z trhu chlazená kuřata z Francie s obsahem salmonel (11.12.2025)

Tweet



