Provoz Gastra v Třinci pozastaven, v pomazánce byla listerie
28.02.2007 | SZPI
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala 27. února výrobu lahůdkářské produkce ve firmě Gastro Menu Express ve Frýdecké ulici v Třinci. U Bulharské pomazánky (s dobou použitelnosti do 3. dubna 2007) vyrobené Gastrem byla laboratorním rozborem zjištěna bakterie Listeria monocytogenes. Inspekce uložila výrobci, aby pomazánku stáhl z obchodní sítě. Současně pozastavila uvádění do oběhu dalších osmi výrobků studené kuchyně z produkce této společnosti.
Zákaz výroby platí do doby, než Gastro předloží SZPI důkazy o bezpečné výrobě potravin.
Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - tiskový mluvčí SZPI, tel.: +420-542426633
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



