První pivo jako beajoulais
29.11.2001 | Právo
Elegantní třetinky se zlatavým ležákem cinkly o sebe a 120 hostů pozvaných do Obecního domu v Praze mohlo v úterý večer okusit první české pivo z letošního sladu a chmele. Speciálně pro Slavnost nového českého piva ho uvařil minipivovar Výzkumného ústavu pivovarnického a sladařského v Praze. Tedy odborníci, kteří radí odborníkům. "Jestliže se slavné víno beajoulais začíná ochutnávat vždycky třetí čtvrtek v listopadu, proč bychom nemohli pro české pivo zavést tradici čtvrtého listopadového úterý?" řekl Jan Veselý, předseda Českého svazu pivovarů a sladoven. Mezi hosty pozvanými na první letošní pivo byl kanoista a kardiolog Lukáš Pollert, zpěvačky Světlana Nálepková a Petra Černocká, politik Jiří Honajzer, moderátoři televizního počasí Alena Zárybnická a Pavel Karas, ale i další známé osobnosti.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



