Rybáři skončili s výlovy, kvalita kaprů je dobrá

Úspěchem skončily jarní výlovy, které letos na rybnících Klatovského rybářství začaly s předstihem koncem února. „Z devadesáti procent se jednalo o kapry, jejich kvalita je velmi dobrá,“ řekl výrobní ředitel Václav Voráček. „Ryba je chuťově srovnatelná s těmi ze sádek, neboť ztratila tuk při energetických výdajích na přezimování,“ dodal Voráček. Jarní výlovy zajišťují plynulé zásobování řetězců, kam míří 80 procent odbytu, a dále na export. Z pěti hlavních rybníků rybáři vylovili 100 tun ryb. Z toho 30 tun půjde do obchodů, zejména na export, zbytek tvořila násadová ryba k dalšímu chovu.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info