Rybáři skončili s výlovy, kvalita kaprů je dobrá
03.05.2005 | Mladá fronta Dnes
Úspěchem skončily jarní výlovy, které letos na rybnících Klatovského rybářství začaly s předstihem koncem února. „Z devadesáti procent se jednalo o kapry, jejich kvalita je velmi dobrá,“ řekl výrobní ředitel Václav Voráček. „Ryba je chuťově srovnatelná s těmi ze sádek, neboť ztratila tuk při energetických výdajích na přezimování,“ dodal Voráček. Jarní výlovy zajišťují plynulé zásobování řetězců, kam míří 80 procent odbytu, a dále na export. Z pěti hlavních rybníků rybáři vylovili 100 tun ryb. Z toho 30 tun půjde do obchodů, zejména na export, zbytek tvořila násadová ryba k dalšímu chovu.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)
- Tradice, know-how i suroviny. Filipíny se otevírají českým pivovarníkům (12.12.2025)
- Potravináři: Nový cíl EU ke snížení množství potravinového odpadu je nesmyslný (11.12.2025)
- Česká vejce podraží. Chovatelé se kvůli rušení klecových chovů bojí konkurence (11.12.2025)
- Kapusta má téměř tolik železa jako maso. Využijte její potenciál (11.12.2025)
- SVS nařídila stáhnout z trhu chlazená kuřata z Francie s obsahem salmonel (11.12.2025)
- Pokles cen másla způsobuje hlavně přebytek mléka a jeho zlevnění (09.12.2025)
- Výrobci uzenin Steinex a Steinhauser se spojili, firma pořizuje nové výrobní technologie (09.12.2025)

Tweet



