Rybářství Třeboň posílilo a posiluje svou pozici
12.03.2004 | Hospodářské noviny
Z Rybářství Třeboň se podle dnešních Hospodářských novin stává vlivný evropský hráč. Krátce před vstupem do Evropské unie největší český rybářský podnik dál posílil své postavení, když nedávno zcela ovládl jednu z předních domácích firem České rybářství Mariánské Lázně. Navíc kapitálově vstoupil do dalších tří podniků na Slovensku, píšou. Podle HN tam prostřednictvím obchodní společnosti Kolter a výrobních firem Rybárstvo Kláštor a Rybárstvo Karap buduje zázemí pro další plánovanou expanzi.
Vstupem do Mariánských Lázní se firma přiblížila německým odběratelům a dostala se do západočeských lázeňských míst, kde je tradičně vyšší poptávka po rybích specialitách. V Rybárstvu Kláštor přitom získala pro holding, orientující se hlavně na chov kaprů, první firmu specializovanou na chov pstruhů. Spolu s dalšími vlastnicky propojenými produkčními podniky Rybnikářstvím Hluboká a Rybářstvím Tábor a specializovanými společnostmi Fish Market, která se stará o obchod s živými rybami, a Fish Food, zastřešující zpracování a velkoobchod s výrobky z rybího masa, tak tvoří holding, který má na evropském trhu důstojné místo.
Jeho součástí je i společnost Fed, zaměřená na účetní a ekonomickou agendu. Třeboňská skupina získala v mariánskolázeňském rybářství roční produkci 740 tun ryb a 372 rybníků o rozloze 1705 hektarů. Celkem tak hospodaří na 1140 rybnících s 12.800 hektary. Holding nyní ročně vyprodukuje na 5340 tun živých ryb. To při celkové české produkci 18.000 tun představuje tržní podíl asi 30 procent.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



