Seznamovací kurzy pro pražské zájemce o VČELAŘENÍ
03.03.2016 | majabee.cz
Naše hlavní město oplývá krásnými přírodními zákoutími, zachování jejich druhové rozmanitosti závisí na kvalitním opylení, počet včelstev a včelařů v Praze však v posledních desítkách let trvale klesá. Proto PRAHA POTŘEBUJE VČELY, což je také název kurzů pro pražské zájemce o včelaření, které za finanční podpory Hl. města Prahy pořádá Spolek pro rozvoj včelařství MÁJA v Agroenvironmentálním vzdělávacím centru – včelařském Areálu MÁJA v pražské Ruzyni.
Kurzy se uskutečňují pod vedením zkušeného včelařského odborníka a přírodovědce RNDr. Václava Švamberka, poskytují základní informace o včelách a víkendovém hobby včelaření, výběr z včelařských filmů, návštěvu ukázkového včelínu. Každý účastník získá brožuru „To nejzákladnější o včelařství pro nevčelaře“.
Kurz se koná vždy od 10 do 18 hodin, několik volných míst v tomto roce je ještě v termínech 3. a 23. dubna, 15. května, 21. srpna a 11. září. Účastnický příspěvek činí 300 Kč, zahrnuje občerstvení. Kurzy se uskutečňují v Agroenvironmentálním vzdělávacím centru – včelařském areálu MÁJA v Praze 6 - Ruzyni.
Přihlášky posílejte na e-mail spolek@majabee.cz. Další informace poskytne a na otázky odpoví koordinátorka kurzů Radka Ingrová, mobil 731 440 599, radka@majabee.cz. Více o organizátorovi kurzů se dozvíte na www.majabee.cz.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



