Skončilo hodnocení mladých vín Vinum Juvenale 2017
24.02.2017 | Wine of Czechia | Víno z Česka
Medaile se už chystají Na tradiční brněnské soutěží mladých vín Vinum Juvenale se letos sešlo přes 630 vzorků vín od bezmála stovky vinařů převážně z Moravy, ale také z Čech i Slovenska.
Ve velkém sále hotelu Orea Voroněž je s pomocí cloudového hodnotícího systému ShirazPoint po dva dny hodnotilo ve dvaadvaceti komisích celkem 113 hodnotitelů, kterým předsedal Jakub Šebesta, bývalý ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Dnes odpoledne bylo dohodnoceno a degustátoři si vína pochvalovali. O skvělé úrovni letošního ročníku svědčí i to, že ze všech přihlášených vín byl pro vadu vyřazen pouze jeden jediný vzorek. Vyhlášení výsledků a veřejná degustace Miroslav Karbula, ředitel a organizátor soutěže, byl s průběhem soutěže spokojený a přestože s přípravou hodnocení je spojených nemálo starostí, teď se již soustřeďuje na slavnostní večer spojený s vyhlášením výsledků. "Rozhodně přijďte ochutnat soutěžní vína," říká. "I já se těším, že si obejdu nabídku našich vinařů a spolu s hosty vše v klidu přechutnám." Během vyhodnocení soutěže a předání cen budou také oznámené letošní Královny Vín.
Slavnostní večer proběhne 8. března v rámci Společenského večera vinařů České republiky také v hotelu Voroněž. Veřejnost pak bude mít možnost degustovat soutěžní vína 9. března odpoledne při prezentaci vinařských firem Vinum Juvenale Praesentatio. (Anglicky: )
Další články v kategorii Potravinářství
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)

Tweet



