Stock Plzeň bude prodávat Tequilu Sombrero Negro
09.07.2007 | Agris
Společnost Stock Plzeň uzavřela distribuční smlouvu s mexickou společností Tequilas del Seńor a bude v České republice a na Slovensku prodávat špičkové tequily značky Tequila Sombrero Negro. Informoval o tom dnes mediální zástupce spollečnosti Jiří Janoušek.
„Tequila byla poslední významnou lihovinovou kategorií, kterou jsme neměli v nabídce. Díky distribuci Tequila Sombrero Negro je naše produktové portfolio úplné. Navíc je tequila v České republice stále ještě relativně dynamickým a neokoukaným segmentem, který má velký potenciál,“ uvedl ředitel prodeje a marketingu Stocku Plzeň Richard Švéda.
Tequila Sombrero Negro se ve městě Guadalajara v mexickém státě Jalisco vyrábí již od roku 1943. Stejně jako u všech ostatních autentických tequil se při její výrobě může používat výhradně jen specifický druh modré agáve, který prochází dvojnásobnou destilací. Tequila je plněna do typických lahví s černým kloboukem na uzávěru, který dal ostatně jméno celé značce. Stock Plzeň bude Tequilu Sombrero Negro s obsahem alkoholu 38 % nabízet v litrových lahvích ve variantách „Silver“ a „Gold“, přičemž klíčovými odběrateli budou především gastronomická zařízení. Podle předpokladů by měl Stock Plzeň ročně prodat zhruba 15 000 litrů Tequily Sombrero Negro.
Dalšími značkami v distribučním portfoliu Stocku Plzeň jsou irská whiskey Tullamore Dew, smetanový likér Carolans, skotské whisky Teacher´s a Old Smuggler, koňak Courvoisier, Greenall's Gin, jedna z nejoblíbenějších single malt whisky značky Laphroaig či populární finská Koskenkorva Vodka. Prodeje mezinárodních značek, které distribuuje Stock Plzeň, v loňském roce dosáhly téměř 1 milion litrů.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)

Tweet



