Strategie udržitelnosti potravinářského průmyslu
26.05.2006 | ÚZPI
Dokument, který zahrnuje všechny tři pilíře udržitelnosti – ekonomický, sociální a ekologický.
Ministerstvo pro životní prostředí, potraviny a rozvoj venkova ve Velké Británii (Department for Environment, Food and Rural Affairs, DEFRA) uveřejnilo dne 26. dubna 2006 dokument pod názvem “Food Industry Sustainability Strategy (FISS)” (Strategie udržitelnosti potravinářského průmyslu). FISS uvádí, jak přijetí nejlepších praktik ve velkém napomáhá k dosažení udržitelného rozvoje v průmyslu potravin a nápojů.
Strategie obsahuje všechny tři pilíře udržitelnosti – ekonomický, sociální a ekologický. Na poli životního prostředí se práce zaměřuje na energetiku, změnu klimatu, vodu, odpady a přepravu potravin (viz str. 30–56).
Britská federace výrobců potravin a nápojů (FDF) bude hovořit o uvedené strategii na schůzi Výboru pro životní prostředí CIAA (Evropské federace výrobců potravin a nápojů), která se uskuteční dne 8. června 2006 v Praze. Diskutovat se bude i o možnostech využití zkušeností z Velké Británie v ostatních zemích EU.
Další články v kategorii Potravinářství
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Zdražování kávy nekončí. Zákazníci mění návyky, volí levnější varianty (19.12.2025)
- Drahé vánoční kolekce už zlevňují (18.12.2025)
- Průzkum: Obliba kapra na Štědrý den klesá, roste obliba umělých stromků (18.12.2025)
- Čína po ukončení vyšetřování snížila cla na dovoz vepřového z EU (18.12.2025)
- Většina vinných klobás před Vánoci neprošla testem: Málo masa, příliš soli (17.12.2025)
- Pekárna Hruška zahájila v Ostravě provoz chlebové linky téměř za 50 milionů Kč (17.12.2025)
- Pivo, auta a losos. Británie podepsala s Jižní Koreou obchodní dohodu (17.12.2025)
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)
- Ovoce meziměsíčně zlevnilo, vejce ale zdražila (16.12.2025)

Tweet



