Stravenka na oběd nestačí. Nejvíc si zaměstnanci připlatí v Praze
01.12.2016 | Denik.cz
Nejlevněji se v České republice naobědvají zaměstnanci na Moravě, nejdráž tradičně v Praze. V obou případech si však musí ke stravence, kterou dostávají jako benefit od svého zaměstnavatele, připlatit z vlastní kapsy.
Z průzkumu společnosti Sodexo Benefity vyplynulo, že stravenka na oběd stále nestačí, a to především kvůli jejich vzrůstající ceně. Nejčastěji má stravenka hodnotu 80 Kč, v průměru si Češi ke stravence připlácejí 15 Kč.
Nejvíce si za obědy připlatí zaměstnanci v Praze, kde musí ke stravence přidat 32 Kč. Nejméně naopak na Ostravsku a Ústecku, kde si ke stravence za oběd připlatí v průměru okolo 10 Kč. Napříč republikou porovnával průzkum nejčastější hodnotu stravenky s rostoucími cenami obědů.
Nejvíc svým pracovníkům přispívají malí zaměstnavatelé, kteří mají do 10 zaměstnanců. Napříč odvětvími jsou k českým zaměstnancům nejštědřejší poskytovatelé IT služeb a vývojáři softwaru.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



