Svijanský pivovar se svým Rytířem dostane dvě ocenění
06.12.2001 | Denik.cz
I přes počáteční odbytové problémy na začátku a v polovině roku budou nakonec v pivovaru Svijany ležícím na samém rozhraní tří krajů - Středočeského, Severočeského a Východočeského - spokojeni. Loňský výstav 106,5 tisíce hektolitrů piva se jim totiž o 8 hektolitrů podaří ještě překročit. "Kapacita pivovaru je přitom 130 tisíc hektolitrů," podotkl ředitel František Horák.
Pivovar Svijany na Mnichovohradišťsku obohacuje vánoční trh speciálním nepasterovaným patnáctistupňovým pivem Baron, kterého vystaví 400 hektolitrů, polovinu v lahvích, polovinu v sudech, z toho část v malých pětilitrových. "Nevěřím, že by se v dnešní době toto pivo udrželo celoročně na trhu. Ale jsme připraveni zareagovat," uvedl obchodní ředitel Jaroslav Richtr.
Ředitel Horák převezme ve čtvrtek v pražské Baráčnické Rychtě ocenění z rukou zástupců Sdružení přátel piva za svoji dvanáctku nazvanou Rytíř. Příští týden pak U Fleků v Praze pivovar ocení čtenáři Pivního kurýru. František Horák se už pyšní titulem Pivovarská osobnost roku 1998, třináctistupňový Svijanský kníže se ve stejném roce stal pivem roku, o rok později ho se stejným oceněním následovala jednáctka Svijanský Máz a pivovar byl vyhlášen pivovarem roku.
Odbytiště svijanského piva je zejména na Liberecku, podnik se snaží expandovat i na Mladoboleslavsko, kde má velkou konkurenci ve dvou "domácích" pivovarech. "Prodáváme i za hranicemi v německém lázeňském městečku Johnsdorf, ale do ciziny se zatím nehrneme," dodal ředitel Horák.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



