SZPI zakázala kvůli listerii výrobu lahůdek v Ledcích na Mladoboleslavsku
21.03.2007 | SZPI
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala 20. března 2007 výrobu lahůdkářských výrobků ve firmě Jiří Lapuník v Ledcích na Mladoboleslavsku. Ve výrobku Pochoutkový salát (s dobou použitelnosti do 14. března 2007) vyrobeném 13.3. 2007 byla laboratorním rozborem zjištěna bakterie Listeria monocytogenes.
Zákaz výroby platí do doby, než výrobce prokáže schopnost výroby bezpečných potravin.
Zpracoval: Mgr. Pavla Burešová - Oddělení komunikace (ÚI SZPI)
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



