SZPI zakázala výrobu v provozovně Extim Profi
17.10.2007 | SZPI
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala výrobu potravin studené kuchyně v provozovně Extim Profi, s.r.o., Lískovec 34 ve Frýdku-Místku, neboť laboratorní testy prokázaly u Šlehané nivy s datem použitelnosti do 17. 10. 2007 nadlimitní výskyt bakterie Listeria monocytogenes. Firma Extim Profi vyrobila dvanáct kilogramů této potraviny.
Inspekce zároveň upozorňuje veřejnost, aby Šlehanou nivu s datem použitelnosti do 17. 10. 2007 od společnosti Extim Profi nekonzumovala.
Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - vedoucí oddělení komunikace, tel.: +420-542426633
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



