Technologická revoluce stáčecích linek
24.10.2005 | ÚZPI
Firma SIBEL inovovala technologii balených kapalných potravin (voda, mléčné výrobky, dresinky, margariny, džusy apod.) do PET lahví. Koncept balení je založen na výrobě lahví, vymývání, plnění a uzavírání v jediném zařízení. Výroba byla zahájena v r. 1997 a v roce 2004 bylo dodáno zákazníkovi sté zařízení tohoto typu. Produktivita je optimalizovaná, výrobní náklady sníženy, kontrola hygienických a kvalitativních podmínek zajištěna.
Zařízení COMBI SIDEL je v ČR nainstalována v Poděbradce. Výkon zařízení je 22 400 l za hodinu. Úspora podlahové plochy činí 30–40 %. Jednotlivá provedení plnicích linek jsou schopna řady činností, od prostého balení stáčením až po aseptické plněné produktů.
Další články v kategorii Potravinářství
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Zdražování kávy nekončí. Zákazníci mění návyky, volí levnější varianty (19.12.2025)
- Drahé vánoční kolekce už zlevňují (18.12.2025)
- Průzkum: Obliba kapra na Štědrý den klesá, roste obliba umělých stromků (18.12.2025)
- Čína po ukončení vyšetřování snížila cla na dovoz vepřového z EU (18.12.2025)
- Většina vinných klobás před Vánoci neprošla testem: Málo masa, příliš soli (17.12.2025)
- Pekárna Hruška zahájila v Ostravě provoz chlebové linky téměř za 50 milionů Kč (17.12.2025)
- Pivo, auta a losos. Británie podepsala s Jižní Koreou obchodní dohodu (17.12.2025)
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)

Tweet



