Trh s hovězím masem se oživuje
26.10.2001 | Zemské noviny
Pokles spotřeby hovězího masa v Evropské unii se zastavuje. Komisař Evropské unie pro zemědělství Franz Fischler na jednání v Lucemburku uvedl, že podle odhadů Evropské komise se letos spotřeba sníží jen o deset procent ve srovnání s loňskem. Vyjádřil naději, že se podaří obnovit export. Například Egypt již oznámil, že zvažuje otevření svého trhu hovězímu z některých zemí Unie. Komisař pro zdraví a ochranu spotřebitelů David Byrne informoval, že od ledna do srpna bylo provedeno v unii 4,6 milionu testů hovězího dobytka, z nichž bylo 381 pozitivních. Nejmladší nakažené zvíře bylo staré 42 měsíců, což svědčí o tom, že nemoc se nešíří mezi mladšími kusy.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



