TRUEFOOD: výzkumný projekt EU
21.12.2006 | vetweb.cz
Projekt zaměřený na tradiční potraviny ve sjednocené Evropě.
Jde o integrovaný projekt (IP) podporovaný Evropskou komisí prostřednictvím 6. rámcového programu V&V. Projekt byl zahájen 1. května 2006, doba řešení je čtyři roky. Všeobecným cílem projektu je zavést udržitelné inovace do průmyslu tradičních potravin tak, aby se zajistila a zvýšila konkurenceschopnost průmyslu tradičních potravin na evropském trhu, který se stále více globalizuje. Tohoto cíle se má dosáhnout spojením různých aktivit zaměřujících se na výzkum a vývoj, demonstrace, školení a šíření informací.
Do projektu je zapojena také ČR: Potravinářská komora a Vysoká škola chemicko-technologická. Více informací najdete na: http://www.foodnet.cz/slozka/?jmeno=TRUEFOODS&id=676
Další články v kategorii Potravinářství
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)
- Pivovar Strakonice loni prodal přes 49.000 hektolitrů piva, meziročně více (22.12.2025)
- Dovoz potravin bude rekordní, schodek stoupne na 55 miliard, odhaduje svaz (22.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Zdražování kávy nekončí. Zákazníci mění návyky, volí levnější varianty (19.12.2025)

Tweet



