Údaje, jež musí uvést o hovězím obchodník
05.10.2001 | Mladá fronta Dnes
Maso musí být označeno jako: mladý skot, mladý býk, býk, volek, jalovice nebo kráva - podle toho se kupující dozví, jak bylo poražené zvíře zhruba staré.
Dále podle vyhlášky musí být uvedeno:
- registrační číslo zvířete
- číslo schválení jatek a číslo schválení bourárny
- evidenční číslo posledního chovu
- datum porážky
Pokud bylo zvíře vyšetřeno na BSE, musí být také uveden název akreditované laboratoře, která vyšetření provedla, a číslo příslušného protokolu.
Od 1. ledna 2002 bude značení obsahovat i údaje o tom, ve které zemi se zvíře narodilo, kde bylo vykrmeno a kde bylo poraženo.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



