Unilever: V tatarské omáčce podle testů nebylo sklo
20.02.2007 | ČTK
V tatarské omáčce Hellmann's dodané na Slovensko nebylo sklo, ale vínan vápenatý, sdělila dnes ČTK společnost Unilever s odvoláním na informace z dnešních testů na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Vínan je podle firmy zdravotně neškodný. Slovenská Státní veterinární a potravinová správa (ŠVPS) v pátek uvedla, že v omáčce nalezla skleněné úlomky, jejichž přítomnost potvrdily i opakované testy. Vínan vápenatý je podle expertní komise Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO) a Světové zdravotnické organizace (WHO) běžnou a uznanou složkou potravin, uvedl dnes Unilever.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



