Úprava struktur svaloviny masa
30.09.2008 | ÚZPI
Hydrokoloidy a sójové bílkoviny poskytují nová řešení při vývoji nových, na zdraví orientovaných, receptur.
Firmy, které se zabývají zpracováním masa vyhledávají stále nové možnosti proto, jak zajistit potřeby spotřebitelů, aby měly nové, obohacené masné výrobky stále doborou chuť. Kromě toho, je dalším trendem snaha o snížení obohacování podílem nasycených tuků a dalších přídatných látek bohatých na energii a tuky.
Používají se různé látky napomáhající k tvorbě nových receptur. Klíč k dosažení maximálního potenciálu při použití kvalitnějších přídsad a náhrad masa látkami bohatými na bílkoviny, tkví v tom, že se využívá solidních nových technologií s jasným způsobem kombinace při jejich upotřebení. Tento cíl splňuje přípravek Cargill, u něhož dochází k udržení rovnovážného stavu. Byl vytvořen na základě požadavku celosvětového technického znaleckého posudku. Při jeho uplatnění dochází k poskytování praktických možností pro výrobu potravin zprcovatelskými firmami, které se zakládají na porozumění pro speciální potřeby trhů s obohacenými masnými výrobky. Existuje stále více výrobců, kteří jsou v časové tísni a hledají u svých dodavatelů nejen vhodné vstupní suroviny, ale i možnost nabídnout řešení.
Bezprostřední přístup ke kvalitativně hodnotným surovinám širokého spektra přísad a fundovaných technologií přispívá k tomu, aby veškeré tyto faktory přinášely zisk. Dále se nesmí opomenout řešení nových návrhů pro nové výzvy při výrobě nových typů potravin. Na základě velké palety přísad včetně hydrokoloidů (alginátu, xanthanu, pektinu, karagenanu), lecitinu, škrobů, sójové mouky ve funkčních systémech, nabízí řešení přípravkem Cargill speciální řešení změny textury u nejrůznějšího použití od návrhů nových potravin přes jejich vývoj až po jejich výrobu.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



