V Pardubickém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina
04.05.2016 | MZe ČR
Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Pardubického kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 123 produktů od 33 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 48 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas.
Výrobky hodnotily dvě 7členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
K udělení značky Regionální potravina Pardubického kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:
| Kategorie: | Výrobek a výrobce: |
1. | Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas | STAROČESKÉ HOVĚZÍ Jatka Lanškroun, s r.o. |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy | SRNČÍ KLOBÁSA UZENINY KOŘÍNEK s.r.o. |
3. | Sýry včetně tvarohu | CHOCEŇSKÝ TVAROH JEMNÝ 250 g Choceňská mlékárna s.r.o. |
4. | Mléčné výrobky ostatní | Nevyhlášeno |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | KVASOVÝ BOCHNÍK CIBULOVÝ Mgr. Tomáš Kroulík |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | VĚTRNÍK 50 g SMÉKALOVO PEKAŘSTVÍ spol. s r.o. |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | RYCHTÁŘ GRUNT Pivovar Rychtář a.s. |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | DŽEM MERUŇKY S LEVANDULÍ Michaela Naumecová |
9. | Ostatní | HOUSKOVÝ KNEDLÍK 600 g KNEDLÍKY KADAVÝ, spol. s r.o. |
Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Ing. Kateřina Papíková, Lukáš Vacek - F E S T I N G s.r.o.
Mobil: +420 603 555 525, +420 602 252 242 E-mail: regionalnipotravina@festinghk.cz
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



