V USA povolena technika ozařování masa
12.02.1999 | ČTK
V USA povolena technika ozarování masa WASHINGTON 12.února (CTK) - Americké ministerstvo zemedelství dnes schválilo techniku, pri níž budou ozarováním syrového masa a masných výrobku niceny bakterie pusobící nemoci z potravin. "Ozarování je bezpecná, jednoduchá a levná metoda známá od 50.let a nicící patogenní bakterie v potravinách," rekl Dane Bernard ze sdružení pro úpravu potravin.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- V bezlaktózových výrobcích z českých mlékáren byla laktóza, zjistila SZPI (08.11.2024)
- Řeznictví v Praze nedodržovalo předpisy při prodeji zvěřiny (07.11.2024)
- Máslo je pro Čechy strašákem: Cena roste. Expert odhadl, jak to bude před Vánoci (07.11.2024)
- Vítězové soutěže Žít krajinou převzali ceny z rukou ministra Výborného (06.11.2024)
- Plýtvání potravinami by se do roku 2030 mělo snížit na polovinu, výzkumníci a řetězce hledají společně řešení, jak toho docílit (06.11.2024)
- Obrat čokoládovny Steiner & Kovařík by měl letos stoupnout na 85 milionů korun (06.11.2024)
- Světoví výrobci alkoholu střízliví z covidových tržeb (06.11.2024)
- Spolek zveřejnil další tajná videa z kravínů. Surové zacházení se týká i telat (06.11.2024)
- Brazílie zkoumá, zda její divoká vanilka nahradí madagaskarskou (05.11.2024)
- Vinaři letos dodají na trh o třetinu méně svatomartinských vín, cena bude stejná (04.11.2024)