V USA povolena technika ozařování masa
12.02.1999 | ČTK
V USA povolena technika ozarování masa WASHINGTON 12.února (CTK) - Americké ministerstvo zemedelství dnes schválilo techniku, pri níž budou ozarováním syrového masa a masných výrobku niceny bakterie pusobící nemoci z potravin. "Ozarování je bezpecná, jednoduchá a levná metoda známá od 50.let a nicící patogenní bakterie v potravinách," rekl Dane Bernard ze sdružení pro úpravu potravin.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Zákaz energetických nápojů bude nevymahatelný, připravují se na spory nápojáři (13.06.2025)
- Objevte makovou mouku. (13.06.2025)
- Ocenění Zlatá chuť jižní Moravy letos získalo 11 potravin (13.06.2025)
- Německé pivovary ztrácejí pozice, z největších roste pouze Bitburger (12.06.2025)
- Rusko trápí bramborová krize. Ceny vzrostly trojnásobně, levněji je i na Západě (12.06.2025)
- Pivovar Heineken chce do tří let investovat v Mexiku 2,75 miliardy USD (12.06.2025)
- Průzkum: Češi ročně vyhodí jídlo za tisíce korun, častěji plýtvá mladší generace (12.06.2025)
- Kofole stouply v 1. čtvrtletí tržby o dvě procenta, provozní zisk EBITDA klesl (11.06.2025)
- Inflace byla v květnu 2,4 procenta. Nejvíce zdražily potraviny (10.06.2025)
- Rohlik Group založil novou firmu, bude nabízet systém pro doručování potravin (10.06.2025)