Ve 43. týdnu se nejvíce měnily ceny ovoce a zeleniny

Ceny potravin v českých obchodech se tento týden vyvíjely obdobně jako minulý týden. Nejvíce se měnily ceny sezonního ovoce a zeleniny, a to oběmy směry. O 10,7 procenta podražila rajčata. Zjistil to Český statistický úřad při týdenním šetření. Vepřová pečeně s kostí byla proti předchozímu 42. týdnu dražší o 0,6 procenta, cena hovězího zadního bez kosti vzrostla o 0,3 procenta. Eidamská cihla podražila o dvě procenta a vejce o 1,5 procenta. Spotřebitelé naopak ušetřili například při nákupu jablek, jejichž cena se snížila o 1,7 procenta. O 4,6 procenta klesla také cena banánů. Ceny v krajích zůstávají rozdílné. Zatímco například v jižních Čechách nabízejí obchodníci kilogram cukru za 26,86 korun, v Královéhradeckém kraji jej lidé kupují za 24,09 korun. Hovězí se prodává v cenovém rozpětí 148,58 korun až 168,07 Kč za kilogram. Za nejnižší ceny prodávají hovězí maso řezníci v Moravskoslezském kraji, za nejvyšší v Libereckém kraji.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info