Vědci objevili nový způsob výroby čokolády, bude šetrnější k životnímu prostředí
29.05.2024 | ČTK
Švýcarští vědci vyvinuli nový způsob výroby čokolády, která by měla být zdravější a šetrnější k životnímu prostředí. V nové receptuře se využívají vedle kakaových bobů ještě další části kakaového plodu, které slouží také částečně jako sladidlo, informovala agentura DPA.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Od porcelánu po sendviče. Jak vypadá menu v evropských vlacích (21.06.2025)
- Pekaři upekli chléb republiky pro národní pouť (20.06.2025)
- Samosběr jahod: Ušetřit lze až desítky korun, farmy v ČR otevírají i o víkendech (20.06.2025)
- Prouza: Pro rozvoj českých biopotravin je nutné vytvořit novou jednotnou značku (20.06.2025)
- ČSÚ: Oproti květnu lidé tento měsíc pořídí dráž brambory, pečeni nebo máslo (18.06.2025)
- Devět druhů zeleniny a babiččin recept. Žena vyrábí koření pro zdravé stravování (18.06.2025)
- Hlavně se neptejte, odkud to voní. Když se Žižkovem line vůně skořice, místní mlží (18.06.2025)
- Oříšky Nice Bites a zdravé svačinky Billa Ready uspěly u spotřebitelů (17.06.2025)
- Česko zná vítěze soutěže Chléb roku 2025 (17.06.2025)
- Etikety potravin obsahují spoustu údajů. Jak jim rozumět? (16.06.2025)