Vedra pivovaru Krakonoš nepomohla, výstav mu klesl na 115.000 hl
19.01.2004 | Krkonošské noviny
Trutnovskému pivovaru Krakonoš loňské teplé počasí nepomohlo a výstav mu třetí rok po sobě klesl, tentokrát asi o dvě procenta na 115.000 hektolitrů. Současně to byl nejnižší výstav v novodobé historii podniku. Klesající výstav firma přičetla stále silnějšímu tlaku velkých pivovarů. Řekl to ekonom pivovaru František Pechek. "Ve vedrech mají lidé největší zájem o desítku, zatímco náš pivovar vyrábí z 80 procent světlý dvanáctistupňový ležák," řekl Pechek. Desítka tvoří asi 17 procent produkce, zbytek připadá na jedenáctku a dvě speciální piva. Přes nižší prodej by měl pivovar vykázat zisk, jeho výši ale Pechek neupřesnil. Tržby by se měly pohybovat kolem 115 milionů korun, když předloni byly asi o milion korun vyšší. I po snížení výstavu zůstal Krakonoš po Pivovaru Náchod druhým největším pivovarem v Královéhradeckém kraji. Hlavní část odbytu pivovaru směřuje do okresu Trutnov, do Podkrkonoší a na Hradecko, celkem má přes 1000 zákazníků. Kromě piva podnik dodává odběratelům minerálky a limonády od jiných výrobců, loni to byly necelé 3000 hektolitrů. Letos chce pivovar zastavit pokles a udržet se nejméně na loňském výstavu. Ceny pivovar drží stejné od května 2001. "Zda letos zdražíme, není rozhodnuto," řekl Pechek. Majiteli pivovaru, zaměstnávajícího asi 60 lidí, jsou tři fyzické osoby. Základní kapitál podniku činí 1,8 milionu korun.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



