Vepřové, které srdci prospívá
28.03.2006 | Právo
Prasata, jejichž tučné maso může být prospěšné srdci a celému lidskému tělu, geneticky vyšlechtili vědci v USA. Napsala to agentura Reuters s odvoláním na studii v časopise Nature Biotechnology. Vyšlechtěná zvířata produkují více mastných kyselin omega-3, které zlepšují srdeční funkce, snižují rizika srdečních chorob, regulují krevní tlak a srážlivost a pozitivně ovlivňují četné další procesy v lidském těle. Jediným způsobem, jak získat kyseliny omega-3, jsou potravinové doplňky nebo konzumace určitých ryb. Ty však mohou někdy obsahovat vysoké hladiny toxických látek.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)
- Tradice, know-how i suroviny. Filipíny se otevírají českým pivovarníkům (12.12.2025)

Tweet



