Více nutričních údajů pro maso a drůbež
02.03.2001 | ÚZPI
Americké ministerstvo zemědělství předložilo v lednu 2001 návrh na rozšíření požadavků na nutriční označování masa a drůbeže, které by spotřebiteli poskytlo rychle a přesně potřebné informace o tuku, obsahu cholesterolu a energetickém obsahu výrobku. Navrhované nutriční značení pro syrové maso (řízky, plátky, mleté maso aj.) a drůbež je srovnatelné s existujícími požadavky pro výrobky s více ingrediencemi, jako jsou párky, luncheon meat, kořeněné mleté vepřové maso a šunka. U těchto výrobků jsou již nutriční údaje na obalu vyžadovány a je povoleno uvádět i tvrzení "..s nízkým obsahem tuku", nebo "libové". Návrh byl zveřejněn ve Federálním Registru, připomínkové řízení má být ukončeno v dubnu.
Další články v kategorii Potravinářství
- Čeští experti připravují zdravější rostlinné oleje. Prospějí ekonomice i ekologii (19.05.2024)
- SZPI analyzuje složení bonbónů s muscimolem, kvůli nim zkolabovala žákyně ZŠ (17.05.2024)
- Z jahod je luxusní zboží, kvůli mrazu prudce zdražily (16.05.2024)
- Zlevňování potravin skončilo (15.05.2024)
- Brambory meziročně podražily skoro o polovinu. Klesá zájem o ty ve slupce (15.05.2024)
- Nealkoholické pivní mixy COOL se rozrůstají o novou generaci COOL+ s funkčními benefity (15.05.2024)
- Stahování párku od výrobce z Vysočiny kvůli obsahu listerií (15.05.2024)
- Výrobce Olomouckých tvarůžků navýšil obrat i čistý zisk a plánuje stavbu výrobního závodu (15.05.2024)
- Česko za 20 let v EU marně hájilo pomazánkové máslo a tuzemský rum (14.05.2024)
- Státy EU schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, budou platit omezení (14.05.2024)