Výroba masa i mléka se v loňském roce zvýšila
02.01.2002 | Agris
Za prvních jedenáct měsíců loňského roku se oproti stejnému období předchozího roku zvýšila domácí výroba masa bez drůbeže o 0,4 procenta, především díky zvýšení výroby vepřového masa o 1,6 procenta. Informoval o tom dnes Český statistický úřad (ČSÚ). Podle ČSÚ přitom došlo od ledna do listopadu loňského roku k poklesu výroby hovězího masa, a to o čtyři procenta.
Oproti listopadu 2000 se ale v listopadu loňského roku výroba hovězího masa zvýšila, a to o 20,3 procenta, naopak výroba vepřového v tomto měsíci meziročně poklesla o 0,4 procenta. Celkově se v listopadu loňského roku v ČR vyrobilo o 4,6 procenta masa (bez drůbežího) více než v listopadu roku 2000.
Naopak nákup mléka do mlékáren se v listopadu loňského roku oproti stejnému období předchozího roku o 1,1 procenta snížil, za období leden až listopad 2001 se ale meziročně o rovné jedno procento zvýšil.
Za leden až listopad 2001 se v ČR vyrobilo celkem 465 855 tun masa (bez drůbežího) a mlékárny nakoupily celkem 2, 311 939 miliardy litrů mléka.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



