Výroba masa na Pardubicku stoupla
28.01.2004 | Mladá fronta Dnes
Výroba masa v Pardubickém kraji stoupla za tři čtvrtletí loňského roku o osm procent, na 29,1 tisíce tun. "Převážně šlo o vepřové a hovězí maso, které dohromady představovalo 29 tisíc tun," sdělili pracovníci Českého statistického úřadu s tím, že produkce masa přitom celkově v Česku stagnovala. Výrazně v kraji zvýšil produkci například masokombinát v Poličce na Svitavsku, který vyrobil loni přibližně o 35 procent více masa než v roce 2002.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)

Tweet



