Výrobci čokolády „omlazují“ bonboniéry
25.04.2007 | ÚZPI
Britský výrobce luxusní čokolády společnost Elizabeth Shaw se připojuje k neustále vzrůstajícímu počtu výrobců vysoce kvalitní čokolády a cukrovinek, kteří se zaměřují na bonboniéry s cukrovinkami exotických chutí a aromatu a jednodruhových cukrovinek. Společnost uvedla na trh novou řadu bonboniér po labužníky a požitkáře, za které jsou spotřebitelé ochotni zaplatit mnohem vyšší ceny jsou-li přesvědčeni, že výrobky mají vysokou kvalitu a nové exotické chuti. Klíčovým vlivem na trhu je informovanost spotřebitelů o dodavatelských řetězcích a jejich požadavky na jasný původ všech ingrediencí. Společnost Elizabeth Shaw zahajuje s vědomím těchto požadavků výrobu nové řady čokoládových bonbonů a pralinek s použitím kakaových bobů výhradně z Sao Tome, Ekvádoru a Jávy. Nová řada bude zahrnovat pralinky s likérovou náplní, s brusinkovou a pomerančovou náplní či mátové čokoládové tyčinky „after dinner“. Tradičně kupují drahé luxusní bonboniéry především starší spotřebitelé, společnost ale věří, že se jí podaří tento trend zvrátit a výběrem cukrovinek určených speciálně pro mladé konzumenty, jako je kupříkladu čokoládový výrobek Vodka Shots s neobvyklou chutí vodky a chilli, přilákat i mladší ročníky.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



