Zámecké hodování: festival dobrého jídla na Kačině
25.07.2018 | Národní zemědělské muzeum
V sobotu a v neděli 28. a 29. července 2018 se na zámku Kačina koná přehlídka dobrého jídla s bohatým doprovodným programem pod názvem Zámecké hodování. Národní zemědělské muzeum hostí tuto rodinnou akci s dětským programem, soutěžemi, ukázkami vaření a koncerty poprvé.
Festival, který proběhne v sobotu od 10.00 do 20.00 a v neděli od 10.00 do 18.00 hodin, je rozdělen do tří hlavních sekcí:• kulinářská show,• prodej sýrových specialit a prezentace restaurací,• dětský koutek.
Pro návštěvníky je připravena kulinářská show šéfkuchaře Petra Erina Kováče, prezidenta Culinary Clubu ČR, člena World Masterchef Society a stříbrného vítěze ankety Zlatý kuchař v kategorii Volba veřejnosti z roku 2017. Kuchař, který je také moderátorem pořadu „Život z Pánve“ (TV Mňam, Regionální televize), bude na Kačině připravovat lososa s kokosem a citrusy, grilovaného tuňáka na salátu s citrusovým vinagretem nebo krevety v kokosovém těstíčku. S hostem festivalu, Květou Vondrákovou, představí zdravou kuchyni, a to na téma „Irský mech a sýr trochu jinak“.
Během celého festivalu je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program, taneční vystoupení a několik koncertů. Vystoupí například harmonikář Tomáš Klásek, taneční škola Vergillio (DDM Kolín), zpěvák Jakub Tichý a kapela GROŠÁCI. Ředitel sekce Kačina–Čáslav Národního zemědělského muzea Pavel Douša doplňuje: „Pro řadu z nás je letní cestování spojeno s možností poznat něco nového, unikátního. Zámecké hodování na Kačině je skvělou příležitostí jak něco dosud neznámého ochutnat. Návštěvníci budou mít možnost okusit a zakoupit si řadu specialit, a to na stáncích společností Kamelie – Víno z Francie, Food Truck „Bonjour“, Waffle Brno, Beskydská Likérka, Mama Afrika, Atelier Sladkostí, Sri Lanka Curry House, Nos Macarons, Lakyho Chilli, Cheesy Market a dalších.“
Vstupné na akci je 60 Kč pro dospělé, 40 Kč pro studenty a seniory, vstupenky lze zakoupit rovnou na místě. Pořadatelé nabízejí za stejnou cenu lístky i v předprodeji přes vstupenkovou síť TicketStream, návštěvníci, kteří této možnosti využijí, se vyhnou frontám u vstupu na festival.
Národní zemědělské muzeum, s. p. o.
Jitka Taussiková
tel.: 604 867 970
tiskove@nzm.cz
Další články v kategorii Potravinářství
- Pekárna Hruška zahájila v Ostravě provoz chlebové linky téměř za 50 milionů Kč (17.12.2025)
- Pivo, auta a losos. Británie podepsala s Jižní Koreou obchodní dohodu (17.12.2025)
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)
- Ovoce meziměsíčně zlevnilo, vejce ale zdražila (16.12.2025)
- I přes možné dotování od obchodníků ceny vajec příští rok porostou, tvrdí odborníci (16.12.2025)
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)

Tweet



