Na Slovensku se masokostní moučka již nevyrábí
03.10.2001 | ČTK
Na Slovensku se v předchozích letech vyrábělo zhruba 20.000 tun masokostní moučky ročně, v současnosti se však již neprodukuje. Nyní se vyrábí takzvaná živočišní moučka ze zdravých zvířat, která byla posouzena jako poživatelná pro lidi, řekl vedoucí kanceláře ústředního ředitele slovenské státní veterinární správy Martin Chudý.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Venkov
- Kvůli suchu hrozí požáry, varovali meteorologové (13.05.2024)
- Policie na Vysočině více kontroluje porušování zákazu rybolovu na nádrži Vír (13.05.2024)
- V letech 2021 až 2023 poskytlo Ministerstvo zemědělství na ochranu životů a majetku před povodněmi 2,9 miliardy korun (10.05.2024)
- Mazlení krav v ohrožení. Oblíbenou zábavu milovníků zvířat kazí ptačí chřipka (09.05.2024)
- Sasko hlásí úspěch v boji s africkým morem prasat, poprvé zmenší uzavřené zóny (09.05.2024)
- Z kopřivy, bezu i yzopu. Žena mění bylinky ze zahrady na oblíbené sirupy (06.05.2024)
- Španělské ministerstvo kultury se rozhodlo zrušit národní cenu býčích zápasů, to vyvolalo kritiku (06.05.2024)
- Na sršně asijské se začínají líčit pasti podél D5. Jde o nejrizikovější místo (03.05.2024)
- Ochranná pásma kvůli africkému moru prasat na Liberecku se znovu rozšířila (02.05.2024)
- Sladké potěšení na balkoně: Převislé jahody zdobí a také skvěle chutnají (02.05.2024)