Češi jedí málo medu

Bezplatnou ochutnávku medu a medoviny pod názvem Den medu uspořádali o víkendu ve společenském a kulturním centru Otevřený svět v Litvínově místní organizace Českého svazu včelařů. Cílem akce bylo probudit mezi lidmi větší zájem o med a výrobky z něj, řekl jeden z organizátorů Petr Táborský. ˝V České republice je nejnižší spotřeba medu v rámci celé Evropy. Je to ostuda, protože vyrábíme jeden z nejkvalitnějších medů vůbec. Zatímco u nás spotřebuje občan ročně v průměru půl kilogramu medu, v Německu je to přes 2,5 kilogramu,˝ uvedl. Součástí prezentace, která by se podle Táborského měla stát tradiční každoroční tečkou za včelařskou sezonou, byla i výstava dětských prací na téma Čím je včela prospěšná a beseda s včelaři.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info