Chuť na maso se prý dědí, u zeleniny a sladkostí nikoli

Děti od svých rodičů dědí chuť na maso a ryby. Pokud však jde o zeleninu či deserty, je to spíš než přírodou dáno výchovou. Vyplývá to ze studie, o níž dnes informuje agentura Reuters. Vědci, kteří srovnávali preference potravin u jednovaječných a dvouvaječných dvojčat, zjistili, že některé chutě se dědí, zatímco jiné si člověk osvojuje.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info