Dehydratované bramborové vločky

Dehydratované bramborové vločky, které se připravují podle amerického patentu 6 066 363 společnosti PROCTER & GAMBLE,vydaného v květnu 2000, z bramborových plátků či úlomků, nebo drobných, nestandardních brambor, jsou vhodné pro použití ve všech hotových směsích na nejrůznější druhy těst. Postup výroby je unikátní, protože redukuje variabilitu fyzikálních vlastností vloček z brambor různých odrůd a různého složení. Dehydratované vločky obsahují emulgátor, 40-60 % rozdrcené buněčné hmoty, 16-27 % amylózy a 5-10 % vlhkosti. Z vloček se připraví kohezní, nelepivé a dobře strojně zpracovatelné těsto.

Food Technology, 54, 2000, č. 7, s.80 (kop)

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info