EU podporuje organický potravinový řetězec

Evropská komise bude financovat pětiletý projekt nazvaný QualityLowInputFood. Jedná se o integrovaný projekt na zlepšení jakosti, bezpečnosti a produktivity v dodavatelském řetězci organických potravin, zařazený do Šestého rámcového programu EU (FP6) .

Komise bude financovat pětiletý projekt nazvaný QualityLowInputFood (QLIF) až do výše 18 mil. EUR. Projekt QLIF bude koordinován profesorem Carlo Leifertem z univerzity v Newcastle a zaměří se na nejméně prozkoumané problémy, jako kupř. jak ovlivňují rozdíly v produkčních systémech nutriční obsah, chuť a bezpečnost různých skleníkových plodin (př. rajčat), polní zeleniny (př. salát, cibule, brambory, mrkev, kapusta), ovoce, cereálií, masných, mléčných a drůbežích výrobků. V rámci projektu se budou rovněž zkoumat postoje spotřebitelů k organickým potravinám, a vyvíjet nové technologie potřebné pro zlepšení nutriční, mikrobiologické a toxikologické jakosti a bezpečnosti těchto potravin.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info