Hlízy jakonu z Peru jsou nadějí pro diabetiky

Představte si sladké pochutnání, po němž neztloustnete, které bude mít navíc příznivý vliv na vaše zdraví a budete si ho moci dopřávat, i když jste třeba diabetik. Tak to je jakon, píše agentura Reuters. Peru, které dalo světu brambory, je domovem také jakonu, chutných hlíz, které mají podle vědců příznivý vliv na zažívání. Chrání možná i proti rakovině, pomáhají absorbovat vápník a vitamíny a mohou snížit hladinu cukru v krvi při pojídání sladkého, které je pro diabetiky takovým problémem.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info