Jak evropští spotřebitelé důvěřují potravinám

Společenství Evropských výzkumníků ze šesti zemí zveřejnilo výsledky studie "Důvěra evropským potravinám - komparativní analýza", prováděné v rámci šestého výzkumného programu EU a zaměřené na sledování důvěry spotřebitelů potravinám dodávaným do obchodů. Podle výsledků výzkumu důvěřuje potravinám nejvíce spotřebitelů ve Velké Británii, v Dánsku a Norsku. Relativně malou důvěru mají k potravinám spotřebitelé v Německu, nejmenší pak v Itálii a Portugalsku. Ze zprávy dále vyplývá, že spotřebitelé ve sledovaných zemích jsou nejvíce skeptičtí k masným výrobkům, obchodům rychlého občerstvení a zpracovatelům potravin. Největší důvěru mají spotřebitelé, bez ohledu na lokalitu, k čerstvým produktům, nejmenší k různým nutričně nevhodným potravinám (tzv. "junk foods"). Reklamám a jiným formám prosazování potravin různými výrobci věří v jednotlivých zemích méně než 10 % spotřebitelů.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info