Jak evropští spotřebitelé důvěřují potravinám
14.04.2004 | ÚZPI
Společenství Evropských výzkumníků ze šesti zemí zveřejnilo výsledky studie "Důvěra evropským potravinám - komparativní analýza", prováděné v rámci šestého výzkumného programu EU a zaměřené na sledování důvěry spotřebitelů potravinám dodávaným do obchodů. Podle výsledků výzkumu důvěřuje potravinám nejvíce spotřebitelů ve Velké Británii, v Dánsku a Norsku. Relativně malou důvěru mají k potravinám spotřebitelé v Německu, nejmenší pak v Itálii a Portugalsku. Ze zprávy dále vyplývá, že spotřebitelé ve sledovaných zemích jsou nejvíce skeptičtí k masným výrobkům, obchodům rychlého občerstvení a zpracovatelům potravin. Největší důvěru mají spotřebitelé, bez ohledu na lokalitu, k čerstvým produktům, nejmenší k různým nutričně nevhodným potravinám (tzv. "junk foods"). Reklamám a jiným formám prosazování potravin různými výrobci věří v jednotlivých zemích méně než 10 % spotřebitelů.
Další články v kategorii Zemědělství
- Ministr Výborný na poslední Radě ministrů v roce 2025: Podpora inovací je pro budoucnost zemědělství zásadní (12.12.2025)
- Týden v zemědělství podle Petra Havla – č. 50 (12.12.2025)
- MŽP poskytne 300 milionů korun na instalace fotovoltaik na zemědělské půdě (12.12.2025)
- Regenerativní zemědělství se po letech pokusů i praxe jeví jako možné a vhodné (11.12.2025)
- Ministerstvo zemědělství vyhlásilo výsledky veřejné soutěže programu na podporu aplikovaného výzkumu ZEMĚ II (11.12.2025)
- Zemědělci by mohli nově řešit i větrnou erozi, MŽP připravilo novelu vyhlášky (10.12.2025)
- Podcast | Šebek: Nelžeme si do kapsy, že nová vláda bude podporovat malé a lokální farmy (10.12.2025)
- Agrostroj Pelhřimov se loni dostal do ztráty, chystá závod v USA (10.12.2025)
- Dohoda o NGT umožní rychlejší vývoj plodin odolných vůči klimatu (10.12.2025)
- Chlebovické brambory – Farma Libora Janečky – vítěz soutěže Farma roku 2025 (10.12.2025)

Tweet



