Letní sezóna zdražuje hovězí maso

Na Chicago Mercantile Exchange došlo během páteční obchodní seance k nárůstu cen hovězího masa. Stalo se tak na základě skutečnosti, že zpracovatelé masných výrobků porazili v minulém týdnu celkových 666,000 kusů dobytka, aby se v předstihu připravili na sezonu grilování v U.S. V porovnání s minulým rokem tak objem poraženého skotu pro toto období vzrostl o 6,1 %. Ceny hovězího masa jsou v letošním roce o 24 % vyšší než v roce 2006.

Futures na hovězí (live cattle) s červnovým termínem dodání vzrostly při páteční obchodní seanci na Chicago Mercantile Exchange o 0,45 centu (0,5 %) na uzavírací cenu 92,175 centů za váhovou libru. V minulém týdnu tak celkově zaznamenaly pokles o 5,2 procent.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info