Med jako alternativní sladidlo
02.06.2000 | ÚZPI
Med je funkční sladidlo obsahující určité množství vitaminů, minerálních látek a antioxidantů. V kysaných mléčných výrobcích podporuje růst bifidobakterií, v pekařských výrobcích napomáhá udržovat vlhkost a vláčnost střídky a přispívá k vytváření žádoucího zabarvení kůrky výrobků. Je vhodným alternativním sladidlem kupříkladu pro bagely a plo-chý chléb. U bagel se použitím medu zlepšuje vzhled kůrky, textura střídy a celkový chuťový vjem finálního výrobku. Bagely s přídavkem 6 % medu v receptuře byly spotřebiteli hod-noceny, pokud se týká aromatu, chuti a celkové jakosti, v porovnání s bagelami obsahujícími bílý krystalový, nebo surový cukr, mnohem výše.
Food Processing, 61, 2000, č. 3, s. 70. (-kop-)
Další články v kategorii Zemědělství
- Aberdeen Angus na Czech Food Expo 2024 (15.05.2024)
- Kvůli erozi se mají řepa či kukuřice pěstovat na menší ploše. Ale až za rok (14.05.2024)
- Seznam Zprávy: Soud přikázal smazat z webu záběry z chovu kuřat farmy Rabbit (14.05.2024)
- Musíme usilovat o zvyšování společenské prestiže zemědělství jako živitele lidí (14.05.2024)
- Rychlý nástup jara a mrazy zničily sadařům úrodu, ale části zemědělců dává počasí naději. Rozhodne jeho vývoj v květnu a červnu (14.05.2024)
- Nový kombinovaný kypřič FINISHER se představí na Bata Agro v Bulharsku (14.05.2024)
- Další zemědělské protesty budou 22. května v Praze, rozhodly jejich organizace (14.05.2024)
- Hrabošů na polích v dubnu ubylo, riziko poškození porostů ale trvá (13.05.2024)
- Upravená zemědělská politika EU dostala finální zelenou (13.05.2024)
- Výborný: Pěstitelům bez pojištění bude stát krátit kompenzace o polovinu (13.05.2024)