Normy EU obsahují zásady, ne lhůty pro uchování hotových jídel

Hygienické předpisy Evropské unie neobsahují žádnou lhůtu pro uchovávání hotových jídel ve stravovacích zařízeních. Nabádají však k takovému zacházení s jídlem, aby se v něm nezačaly množit mikroorganismy. Lze v nich najít nepřímé doporučení, aby lhůta pro vydání nebo zchlazení pokrmu byla čtyři hodiny po jeho uvaření. Chystaná vyhláška českého ministerstva zdravotnictví, jež nařizuje tříhodinovou lhůtu s určitou pružností, vyvolala jisté emoce, zejména mezi majiteli restaurací.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info