Normy EU obsahují zásady, ne lhůty pro uchování hotových jídel
25.08.2003 | ČTK
Hygienické předpisy Evropské unie neobsahují žádnou lhůtu pro uchovávání hotových jídel ve stravovacích zařízeních. Nabádají však k takovému zacházení s jídlem, aby se v něm nezačaly množit mikroorganismy. Lze v nich najít nepřímé doporučení, aby lhůta pro vydání nebo zchlazení pokrmu byla čtyři hodiny po jeho uvaření. Chystaná vyhláška českého ministerstva zdravotnictví, jež nařizuje tříhodinovou lhůtu s určitou pružností, vyvolala jisté emoce, zejména mezi majiteli restaurací.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Zemědělství
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)

Tweet



