Nová metoda stanovení tuku a sušiny v sýrech
10.01.2006 | ÚZPI
Americká společnost Thermo Electron Corporation, přední světový výrobce analytických přístrojů, představila novou možnost využití svého přístroje Nicolet™ Antaris™FT-NIR Analyzer (FT-NIR spektroskop). Nová aplikace představuje rychlou, přesnou a nedestruktivní kvantitativní analýzu tuku a sušiny v sýrech. Uvedenou technikou je možno získat dostatečné množství údajů pro provedení analýzy sýra během 60 sekund, což je doba dostatečně krátká k tomu, aby se výsledky mohly uplatnit přímo v technologickém postupu a mohla se uskutečnit speciální laboratorní analýza vzorků za použití tradičních chemických metod na „mokré cestě“.
Použití FT-NIR analyzátoru je jednoduché a obsluhu mohou provádět i nezkušení pracovníci. Techniku je možno využít i pro měření dalších parametrů jako je obsah vlhkosti a proteinu v sýrech, ale i v jiných sektorech potravinářského a nápojového průmyslu. Více informací na adresehttp://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=4§ionname=Food+Processing
Další články v kategorii Zemědělství
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)
- Projekt Hlídače státu: Agrofert má i přes Babišův střet zájmů zakázky od státu (19.12.2025)
- Itálie a Francie jsou proti rychlému schválení a podpisu dohody Mercosur (18.12.2025)
- Čí zájmy hájí premiér Babiš na jednání Evropské rady k rozpočtu? Naší země, nebo svého agroholdingu? (18.12.2025)
- Evropský parlament schválil odklad nařízení o odlesňování o další rok (18.12.2025)
- Řečtí zemědělci pokračují v blokádách i po příslibu více peněz (18.12.2025)

Tweet



