Oblíbený salám Vysočina budou vyrábět jen registrovaní uzenáři

Salám s označením Vysočina zaregistroval Úřad průmyslového vlastnictví. Majitelem osvědčení se stalo živnostenské společenstvo čtyř významných českých výrobců salámů. "Iniciativa sdružení vyšla vstříc nejen požadavkům Ministerstva zemědělství na zvyšování jakostních standardů v kategorii masných a uzenářských výrobků, ale také přísným normám evropské legislativy.

Ty budou nutností při vstupu České republiky do EU," uvedl Jan Vítů, předseda živnostenského společenstva a současně ředitel společnosti Vysočina Hodice. Jedná se také o výrazný krok vpřed v rámci ochrany spotřebitele. Trvanlivý salám Vysočina se během let stal stálicí většiny masokombinátů v České republice. V posledních pěti letech však nastal rozmach méně kvalitních, zato cenově velmi příznivých napodobenin tohoto tradičního uzenářského výrobku.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info