Přesně identifikované hovězí už je i v restauracích
21.02.2001 | Agris
Presne identifikované hovezí už je i v restauracích
Specializovaná pražská restaurace nabízející jídla z masných plemen skotu "U bílé krávy" je prvním podnikem svého druhu, ve kterém mají hosté možnost dozvedet se, z jakého konkrétního zvírete príslušné jídlo pochází. Informoval o tom Zdenek Musil, reditel firmy APROS, která restauraci vlastní.
Restaurace odebírá hovezí maso od svého dvorního dodavatele, každý porážený kus je na jatkách veterinárem testován na nemoc šílených krav a následne vybaven príslušným certifikátem. Ackoli test na jedno zvíre stojí 1600 korun, do ceny jídel se podle Musila tento náklad nepromítne.
Zdroj: www.agris.cz
Další články v kategorii Zemědělství
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)
- Projekt Hlídače státu: Agrofert má i přes Babišův střet zájmů zakázky od státu (19.12.2025)
- Itálie a Francie jsou proti rychlému schválení a podpisu dohody Mercosur (18.12.2025)
- Čí zájmy hájí premiér Babiš na jednání Evropské rady k rozpočtu? Naší země, nebo svého agroholdingu? (18.12.2025)
- Evropský parlament schválil odklad nařízení o odlesňování o další rok (18.12.2025)
- Řečtí zemědělci pokračují v blokádách i po příslibu více peněz (18.12.2025)

Tweet



