Vědci: Bažantí maso má vyšší nutriční hodnoty než maso kuřecí
01.07.2010 | ČTK
Vědci z brněnské Veterinární a farmaceutické univerzity (VFU) přišli na to, že bažantí maso má vyšší nutriční hodnoty než v české kuchyni častěji využívané maso kuřecí. Bažantí svalovina obsahuje více hrubých proteinů a až o polovinu méně tuku než svalovina brojlerových kuřat, řekla ČTK Eva Straková z VFU. Odborníci na výživu a dietetiku hospodářských zvířat porovnávali intenzivně vykrmované kuřata bažanta obecného s brojlerovými kuřaty. V laboratoři testovali prsní a stehenní svalovinu.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Zemědělství
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)
- Projekt Hlídače státu: Agrofert má i přes Babišův střet zájmů zakázky od státu (19.12.2025)
- Itálie a Francie jsou proti rychlému schválení a podpisu dohody Mercosur (18.12.2025)
- Čí zájmy hájí premiér Babiš na jednání Evropské rady k rozpočtu? Naší země, nebo svého agroholdingu? (18.12.2025)
- Evropský parlament schválil odklad nařízení o odlesňování o další rok (18.12.2025)
- Řečtí zemědělci pokračují v blokádách i po příslibu více peněz (18.12.2025)

Tweet



