Výrobce majonézy zažívá rozvoj

Největší výrobce majonézy a tatarské omáčky v České republice, závod společnosti Unilever v Zábřehu, zažívá rychlý rozvoj. V současnosti už zaměstnává 240 zaměstnanců, což je dvojnásobek počtu na počátku devadesátých let. "Zábřežský závod má dobré předpoklady stát se jedním ze tří klíčových továren v segmentu majonéz v celé Evropě," uvedla generální ředitelka společnosti Unilever ČR Cornelia Roettger. Šéf závodu Ivan Procházka sdělil, že Zábřeh počítá v nejbližších letech s dalšími investicemi a nárůstem počtu zaměstnanců o deset až patnáct procent. "Postupně se z lokálního výrobce chceme dostat do role jednoho z nepřednějších evropských producentů. Svou pozici si ale teprve musíme vydobýt v tvrdé konkurenci," sdělil Procházka. Podle něj závod výrazně pokročil ve stabilizaci kádru zaměstnanců, přesto potřebuje pro další rozvoj kvalifikované techniky. "Shánět technické profese je velmi problematické, protože je jich na trhu pracovních sil výrazný nedostatek. Bez technického personálu můžeme jen stěží dál expandovat," řekl Procházka. Zábřežský závod Unilever vyrábí kromě majonéz značky Helmanns také dresingy stejné značky a instantní polévky Knorr. Letos vyrobí 20 až 25 tisíc tun majonéz a 2 až 3 tisíce tun instantních polévkových směsí. Objem produkce se během deseti let zvýšil čtyřnásobně. Třetinu produkce vyváží zábřežský výrobce do Velké Británie, Polska, Slovenska a Maďarska. S rozvojem výroby připravuje závod expanzi i na další evropské trhy.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info