Zpráva o trhu zeleniny 44. týden 2001

NTIS

České republiky

Nezávislý tržní informační systém

Mánesova 75

Praha 2 PSČ 120 58

( 02/22 000 133

( 02/22 000 159

Image1.jpg

AGRÁRNÍ TRŽNÍ INFORMACE ČESKÉ REPUBLIKY

----

Ročník V. Číslo 43

NTISČR

Image2.jpg

1. listopadu 2001

Týden 44/2001

Zpráva o trhu zeleniny

Vydavatel

Obsah

Strana

NTISČR

Image3.jpg

Komoditní zpravodajství

1

Mánesova 75

Informace o cenách zeleniny v ČR

2

Praha 2

Zahraniční obchod ČR

4

PSČ 120 58

Informace ze zahraničí

4

KOMODITNÍ ZPRAVODAJSTVÍ

Ve 44. týdnu, v porovnání s předchozím týdnem,měly průměrné ceny zemědělských výrobců (CZV) u výběrového souboru převážně klesající trend. Nejvíce klesla průměrná CZV brokolice (o 19,4 % na 23,30 Kč/kg). Naopak nejvyšší růst průměrné CZV byl zaznamenán u salátu hlávkového (o 22,9 % na 5,90 Kč/ks). Cenové změny u ostatních sledovaných druhů se pohybovaly v rozmezí od - 4,5 % u rajčat do + 4,8 % u salátu ledového. Průměrné CZV se nezměnily u mrkve a karotky a zelí hlávkového bílého.

V následujícím období se z domácích druhů zeleniny očekává vyšší nabídka než poptávka u celeru, cibule, červené řepy, pekingského zelí, kapusty hlávkové (v kg i ks), petržele, póru, rajčat rychlených, zelí kysaného baleného a zejména mrkve a karotky. Nabídka bude nižší než poptávka u brokolice, salátu hlávkového a zelí kruhárenského. Nabídka pokryje poptávku u květáku, zelí hlávkového bílého i červeného a zelí- krouhanky.

Ve 43. týdnu průměrné obchodní nákupní ceny (ONC) zeleniny z domácí produkce zaznamenaly ve srovnání s předchozím týdnem mírné změny v rozmezí od - 9,8 % u póru do + 11,9 % u salátu hlávkového. Naopak u zeleniny z dovozu byla tendence průměrných ONC klesající, především u papriky. Významné snížení těchto cen bylo zjištěno u papriky slovenské (o 19,9 % na 15,30 Kč/kg), papriky bílé (o 16,0 % na 37,80 Kč/kg) a papriky zelené (o 14,0 % na 23,40 Kč/kg). Další podstatné snížení průměrné ONC se projevilo u rajčat (- 11,2 % na 23,10 Kč/kg).

Změny průměrných obchodních odbytových cen(OOC) zeleniny z dovozové produkce se významně dotýkaly především papriky, zelí kysaného volného, salátu hlávkového a ředkvičky. K nejvýraznějšímu snížení došlo především u papriky bílé (o 20,0 % na 45,20 Kč/kg), papriky slovenské (o 18,6 % na 19,30 Kč/kg) a zelí kysaného volného (o 18,3 % na 9,80 Kč/kg). Naopak výrazný růst průměrné OOC se projevil u salátu hlávkového (o 105,1 % na 12,10 Kč/ks) a ředkvičky (o 17,2 % na 10,90 Kč/sv.). U sledovaných druhů zeleniny z domácí produkce se změny průměrných OOC pohybovaly v rozmezí od - 14,6 % u pekingského zelí do + 6,3 % u brukve s natí bílé.

Zahraniční obchod

Ve sledovaném týdnu, tj. od 22. 10. do 28. 10., se ve srovnání s minulým týdnem mírně snížil celkový objem dovozu sledovaných druhů zeleniny (o 184,0 t, tj. o 9,4 %). K největšímu poklesu celkové výše importu došlo u papriky (o 218,9 t, tj. 27,9 %), česneku (o 44,4 t, tj. 83,0 %), cibule (o 31,2 t, tj. 29,3 %) a rajčat (o 26,9 t, tj. 5,2 %). Na objemu importu do ČR u vybraných druhů zeleniny se největší měrou podílela plodová zelenina a květák. Nejvyšší objem dovozu byl zaznamenán u papriky (565,4 t). Průměrná jednotková hodnota dovážené papriky se ve srovnání s předchozím týdnem opět snížila (o 7,3 %, tj. o 1,30 Kč/kg na 16,60 Kč/kg). Největšími dodavateli papriky byli Bulharsko, odkud bylo dovezeno 177,7 t, (tj. 31,4 % z celkového dovozu) a Maďarsko (93,4 t, tj. 16,5 % objemu dovozu). Rajčat bylo celkem dovezeno 486,7 t, tj. o 26,9 t méně než v předchozím týdnu. Největší podíl na dovozu rajčat měli Španělsko, kde výše importu dosáhla 196,3 t, tj. 40,3 % dovozu a Maroko (131,1 t, tj. 26,9 % z celkového dovozu). Nákup okurek salátových mírně vzrostl proti předchozímu období (o 12,0 t); celkem bylo nakoupeno 212,6 t za 12,5 Kč/kg. Nejvíce okurek bylo dovezeno ze Španělska (131,0 t za 12,70 Kč/kg). Výrazný růst dovozu se projevil u květáku, kde celková výše importu dosáhla 191,1 t. Proti minulému týdnu to představuje zvýšení o 123,8 %, tj. 105,7 t. Největší dovoz květáku byl realizován z Polska (176,6 t, tj. 92,4 % z importu). Naopak dovoz cibule klesl ve srovnání s minulým týdnem (75,4 t, tj. snížení o 31,2 t). Import byl uskutečněn převážně z Maďarska (66,5 t za 8,30 Kč/kg, tj. 88,2 % z celkového dovozu).

NTIS ČR

Image4.jpg

NTISČR

Image5.jpg

Informace o cenách zeleniny v ČR

Ceny zemědělských výrobců vybraných druhů zeleniny I. jakostní třídy

Datum zjištění ceny: 1.11. 2001 Kč/MJ

--

Ceny zemědělských výrobců

Změna průměrné CZV

Druh zeleniny

MJ

proti 25.10. 2001

--

minimální

maximální

průměrná

v Kč

v %

Brokolice

kg

20,00

27,00

23,30

-5,60

-19,4

Celer

kg

7,00

11,00

8,60

-0,30

-3,4

Cibule

kg

4,70

7,00

5,50

+0,20

+3,8

Červená řepa

kg

3,00

7,00

4,90

-0,20

-3,9

Kapusta hlávková

kg

3,50

5,90

4,70

-0,20

-4,1

Kapusta hlávková

ks

4,00

7,00

5,70

-0,20

-3,4

Květák

ks

9,00

18,00

12,50

-0,10

-0,8

Mrkev a karotka

kg

3,50

6,00

4,60

0,00

0,0

Paprika

kg

24,00

28,00

26,80

+0,50

+1,9

Pekingské zelí

kg

7,00

12,00

9,30

-0,20

-2,1

Petržel

kg

8,50

15,00

11,10

-0,30

-2,6

Pór

kg

9,00

14,00

11,20

+0,20

+1,8

Rajčata

kg

19,00

33,00

25,60

-1,20

-4,5

Salát hlávkový

ks

3,00

8,50

5,90

+1,10

+22,9

Salát ledový

ks

6,00

10,00

8,70

+0,40

+4,8

Zelí hlávkové bílé

kg

2,50

4,50

3,50

0,00

0,0

Zelí hlávkové červené

kg

3,50

5,90

4,80

0,20

+4,3

Zelí kruhárenské

kg

2,00

3,00

2,30

-0,10

-4,2

Pramen: ZUČM

Obchodní nákupní ceny vybraných druhů zeleniny I. jakostní třídy

Datum zjištění ceny: 44. týden 2001 Kč/MJ

Druh zeleniny

MJ

Nákupní ceny

z domácí produkce

z dovozu

minim.

maxim.

průměr

minim.

maxim.

průměr

Brukev s natí bílá

ks

3,50

5,00

4,40

5,00

11,20

8,10

Celer bez natě

kg

8,50

12,00

10,10

-

-

-

Cibule suchá světlá

kg

5,00

6,00

5,60

-

-

-

Cibule suchá červená

kg

10,00

13,00

11,50

-

-

-

Česnek

kg

-

-

-

24,50

33,90

27,80

Kapusta hlávková

kg

5,00

6,90

5,60

-

-

-

Křen

kg

-

-

-

42,50

52,00

47,50

Květák

ks

10,50

12,90

11,80

11,80

12,90

12,40

Mrkev a karotka

kg

4,40

5,50

4,90

-

-

-

Okurky salátové

kg

-

-

-

13,90

18,00

16,30

Paprika bílá

kg

-

-

-

29,90

49,50

37,80

červená

kg

-

-

-

21,50

38,00

28,20

oranžová

kg

-

-

-

33,50

36,70

35,40

zelená

kg

-

-

-

16,00

32,00

23,40

žlutá

kg

-

-

-

23,90

34,00

29,50

slovenská, maďarská

kg

-

-

-

14,50

16,00

15,30

Pekingské zelí

kg

8,50

10,00

9,30

8,10

11,10

9,20

Petržel bez natě

kg

9,50

13,00

11,10

-

-

-

Petrželová nať (kadeřavá)

kg

40,00

57,50

48,80

-

-

-

Pór

kg

10,50

14,50

12,00

-

-

-

Rajčata

kg

-

-

-

19,50

28,90

23,10

NTISČR

Image6.jpg

Informace o cenách zeleniny v ČR

pokračování tabulky

Obchodní nákupní ceny vybraných druhů zeleniny I. jakostní třídy

Datum zjištění ceny: 44. týden 2001 Kč/MJ

Druh zeleniny

MJ

Nákupní ceny

z domácí produkce

z dovozu

minim.

maxim.

průměr

minim.

maxim.

průměr

Ředkvička

sv.

-

-

-

4,80

12,60

7,50

Salát hlávkový

ks

2,50

6,30

4,70

5,00

19,00

12,00

Zelí hlávkové bílé

kg

3,00

4,00

3,40

-

-

-

Zelí hlávkové červené

kg

4,10

6,80

5,10

-

-

-

Zelí kysané balené

500g

6,80

7,50

7,20

-

-

-

Zelí kysané volné

kg

7,50

11,00

9,60

-

-

-

Žampiony

kg

45,00

45,80

45,40

41,60

52,00

47,90

Poznámka: MJ = měrná jednotka. Nákupní cena je cena bez DPH, včetně dopravy (u dovozové produkce i včetně cla).

Pomlčka - méně než 3 respondenti

Obchodní odbytové ceny vybraných druhů zeleniny I. jakostní třídy

Datum zjištění ceny: 44. týden 2001 Kč/MJ

Druh zeleniny

MJ

Odbytové ceny

z domácí produkce

z dovozu

minim.

maxim.

průměr

minim.

maxim.

průměr

Brokolice

kg

-

-

-

23,60

39,90

31,20

Brukev s natí bílá

ks

5,50

7,20

6,70

7,20

14,50

9,60

Celer bez natě

kg

12,20

15,00

13,20

12,90

14,00

13,50

Cibule suchá světlá

kg

6,50

8,50

7,60

-

-

-

Cibule suchá červená

kg

11,40

15,00

13,70

-

-

-

Česnek

kg

-

-

-

30,50

38,90

33,60

Kapusta hlávková

kg

7,00

9,00

8,10

-

-

-

Kapusta růžičková

kg

-

-

-

30,00

31,00

30,70

Křen

kg

-

-

-

56,20

69,00

59,40

Květák

ks

13,50

15,70

14,70

15,40

17,50

16,20

Mrkev a karotka

kg

6,00

9,00

7,40

-

-

-

Okurky salátové

kg

-

-

-

14,40

23,60

20,50

Paprika bílá

kg

-

-

-

36,50

59,20

45,20

červená

kg

-

-

-

25,20

44,00

33,70

oranžová

kg

-

-

-

40,00

58,00

46,30

zelená

kg

-

-

-

18,00

38,00

27,40

žlutá

kg

-

-

-

28,00

43,50

34,40

slovenská, maďarská

kg

-

-

-

17,00

22,00

19,30

Pekingské zelí

kg

11,60

13,00

12,30

9,90

15,00

12,50

Petržel bez natě

kg

13,80

17,00

15,40

-

-

-

Petrželová nať (kadeřavá)

kg

46,00

52,00

49,00

-

-

-

Pór

kg

13,50

18,00

15,50

-

-

-

Rajčata

kg

-

-

-

26,00

36,00

29,20

Ředkvička

sv.

-

-

-

6,30

19,50

10,90

Salát hlávkový

ks

4,50

8,50

6,90

5,00

23,90

12,10

Zelí hlávkové bílé

kg

4,50

6,50

5,30

-

-

-

Zelí hlávkové červené

kg

7,40

8,90

8,00

-

-

-

Zelí kysané balené

kg

8,30

10,00

9,10

7,90

8,00

8,00

Zelí kysané volné

kg

9,50

12,90

11,40

9,00

10,50

9,80

NTISČR

Image7.jpg

Informace o cenách zeleniny v ČR

Zahraniční obchod

Zahraniční trhy

pokračování tabulky

Obchodní odbytové ceny vybraných druhů zeleniny I. jakostní třídy

Datum zjištění ceny: 44. týden 2001 Kč/MJ

Druh zeleniny

MJ

Odbytové ceny

z domácí produkce

z dovozu

minim.

maxim.

průměr

minim.

maxim.

průměr

Zelí krouhanka

kg

5,50

6,00

5,80

-

-

-

Žampiony

kg

51,00

56,40

53,70

55,00

60,00

57,00

Poznámka : MJ = měrná jednotka. Odbytová cena je cena bez DPH.

Pomlčka - méně než 3 respondenti

Dovoz vybraných druhů zeleniny od 22. 10. do 28. 10. 2001

Druh zeleniny

DOVOZ celkem

z toho dovoz

EU

CEFTA

t

Kč/kg 1)

t

Kč/kg 1)

t

Kč/kg 1)

Brokolice

32,2

24,70

28,0

25,10

4,3

22,20

Celer hlízový

12,4

8,30

-

-

12,4

8,30

Celer ne hlízový

1,4

22,70

1,4

22,70

-

-

Cibule

75,4

4,90

2,7

28,30

72,7

4,00

Česnek

9,1

21,70

2,0

23,00

-

-

Kapusta hlávková

17,5

12,00

8,6

15,30

8,9

8,80

Kapusta růžičková

2,2

10,70

0,1

19,30

2,1

10,30

Křen

1,6

27,90

-

-

1,6

27,90

Květák

191,1

8,10

-

-

191,0

8,10

Lilek

3,4

28,90

3,4

28,90

-

-

Mrkev

38,5

6,70

25,1

7,80

13,4

4,70

Okurky čerstvé, chlazené

224,6

12,50

207,1

12,30

17,5

14,00

Paprika

565,4

16,60

162,7

23,00

363,4

14,20

Pór

17,3

9,10

2,1

14,40

15,1

8,40

Rajčata

486,7

19,70

287,2

19,10

68,3

23,70

Ředkvička, řepa salátová

27,2

12,20

11,1

18,50

16,1

7,80

Salát ne hlávkový

2,3

67,10

2,3

67,10

-

-

Tykve

2,1

31,50

2,1

31,50

-

-

Zelí hlávkové

23,7

3,60

-

-

23,7

3,60

Zelí pekingské

31,6

7,60

-

-

31,6

7,60

Žampiony

5,0

41,80

-

-

5,0

41,80

Pozn.: Celní statistikou je po vyhodnocení celních deklarací průběžně zpětně prováděna úprava údajů o dovezeném zboží.

1) Jednotková hodnota.

Pramen : Celní statistika, dekádní sledování

Ceny producentů zeleniny ve Španělsku v oblasti Valencie ESP/MJ

Druh zeleniny

MJ

22.10.2001

15.10.2001

8.10.2001

24.9.2001

-

min.

max.

min.

max.

min.

max.

min.

max.

Cuketa

kg

15

40

45

55

80

90

100

110

Květák

kg

25

40

30

45

60

70

-

-

Okurky skleníkové

kg

40

65

35

70

30

70

50

70

Paprika zelená (ital.typ)

kg

70

90

60

90

40

85

40

70

Rajčata

kg

70

120

60

120

55

110

70

120

Pramen: FAMMU/FAPA - Unijny i Swiatowy Rynek Owoców i Warzyw, 26. 10. 2001

NTISČR

Image8.jpg

Zahraniční trhy

Obchodní ceny vybraných druhů zeleniny v tržnicích SRN

Datum zjištění ceny: 25. 10. 2001 DEM/MJ

Druh zeleniny

Země

původu

MJ

Hamburk

Mnichov

Berlín

Stuttgart

Hannover

Brokolice volně

Německo

100 kg

180-220

140-180

150-180

130-200

160-200

Brukev

Německo

100 ks

42-55

45-50

45-55

36-45

40-50

Celer

Německo

100 kg

75-100

80-90

90-100

100-110

90-130

Celer s natí

Německo

100 ks

60-90

60-70

60-85

70-90

60-80

Cibule

40-60/50-70 mm

Německo

25 kg

12-15

12-14

12-15

12-14

12-16

svazková

Německo

100 sv.

45-60

60-70

50-60

48-70

55-70

Česnek

Španělsko

100 kg

400-460

350-440

400-450

380-440

400-450

Červená řepa

Německo

100 kg

50-70

50-60

60-75

85-100

80-90

Čínské zelí

Německo

100 kg

75-90

80-100

80-95

-

90-100

Kapusta hlávková

Německo

100 kg

60-85

60-80

60-80

70-90

70-90

Květák

Německo

6 ks

7-9,5

5-7

7-9

6-8

5-8

Mrkev s natí

Německo

100 sv.

55-65

55-60

55-65

53-95

55-70

Mrkev

Německo

100 kg

35-55

40-60

45-65

55-70

45-65

Okurky salátové

skleníkové 400 - 500 g

Nizozem.

100 ks

48-58

40-44

45-50

44-55

50-60

skleníkové 500 - 600 g

Nizozem.

100 ks

70-80

66-70

65-75

65-78

70-80

skleníkové 600 - 750 g

Nizozem.

100 ks

87-95

86-90

75-85

80-88

85-100

skleníkové 400 - 500 g

Śpanělsko

100 ks

40-50

45-45

35-45

29-40

40-50

skleníkové 500 - 600 g

Śpanělsko

100 ks

45-60

50-60

45-50

33-50

45-60

skleníkové 600 - 750 g

Śpanělsko

100 ks

55-65

60-68

50-60

-

60-75

Paprika

zelená G/GG

Španělsko

100 kg

200-300

220-240

200-220

200-240

200-240

červená G/GG

Španělsko

100 kg

250-330

240-260

240-260

280-300

180-300

žlutá G/GG

Španělsko

100 kg

160-260

200-250

180-220

200-240

200-220

Pažitka

Německo

100 sv.

32-44

30-40

28-35

35-40

30-45

Petržel s natí

Německo

100 sv.

24-34

23-36

28-35

38-65

35-50

Petržel

Německo

5 kg

11-14

10-12

11-14

9-12

10-12,5

Pór

Německo

100 kg

90-125

100-130

100-130

110-140

110-140

Rajčata

skleníkové 47-57 mm

Německo

6 kg

15,5-17

8-10

15-18

9,5-11,5

-

skleníkové 57-67 mm

Německo

6 kg

-

8-10

-

9,5-11,5

-

skleníkové 47-57 mm

Belgie

6 kg

-

10-10,5

10-11

11-12

-

skleníkové 57-67 mm

Belgie

6 kg

-

10-11

10-12

11-12,8

-

polní

Belgie

5 kg

13-14,5

11-13

12-13,5

12-13

11,5-13,5

Ředkvička

Německo

100 sv.

52-60

50-60

50-55

48-55

46-55

Salát

hlávkový

Německo

12 ks

7-10

8-9

8-10

6-8,5

-

ledový fólie

Německo

8-10 ks

7-10

8-10

8-10

7-9

8,5-10

Lollo Rossa

Německo

8-12 ks

8,5-12

8-9

8-11

6-8,5

8-11

Lollo Bionda

Německo

8-12 ks

8,5-12

8-9

8-11

6-8,5

8-11

Špenát

Německo

100 kg

170-220

180-220

180-200

170-220

180-220

Zelí hlávkové bílé

Německo

100 kg

30-50

40-60

45-55

40-60

40-60

Zelí hlávkové červené

Německo

100 kg

43-65

45-60

50-65

45-60

50-70

Žampióny

Německo

100 kg

420-780

420-740

400-600

430-600

400-600

Poznámka : MJ = měrná jednotka, ks = kus, sv. = svazek

Pramen: ZMP - Obst & Geműse, Marktinfo, Nr. 43, 25. 10. 2001

NTISČR

Image9.jpg

Zahraniční trhy

Kurzy devizového trhu

Producentské ceny některých druhů zeleniny ve vybraných zemích (bez DPH) EUR/kg

-

Bulharsko

Lotyšsko

Německo

Polsko

-

Cena

Týden

Cena

Týden

Cena

Týden

Cena

Týden

1. Cibule

0,19

42.

0,21

42.

0,17

42.

0,11

42.

2. Mrkev

0,20

42.

0,21

42.

0,20

42.

0,15

42.

3. Zelí hlávk. bílé

0,12

42.

0,07

42.

0,12

42.

0,11

42.

4. Okurky salát.

0,50

42.

1,05

42.

0,58

42.

0,68

42.

-

Maďarsko

Chorvatsko

Rumunsko

Slovensko

-

Cena

Týden

Cena

Týden

Cena

Týden

Cena

Týden

1. Cibule

0,12

42.

0,19

42.

0,36

42.

0,17

42.

2. Mrkev

0,13

42.

0,20

42.

0,44

42.

0,14

42.

3. Zelí hlávk. bílé

0,09

42.

0,12

42.

0,09

42.

0,10

42.

4. Okurky salát.

0,55

42.

0,50

42.

0,36

42.

0,53

42.

Pramen: International Market Data Exchange (IMDE) - ZMP Berlín

Obchodní ceny zeleniny na vybraných trzích v Polsku

Datum zjištění ceny : 26.10. - 29.10. 2001 PLN/MJ

--

Bronisze

Częstochowa

Poznań

Rzeszów

Sandomierz

Zielona Góra

Druh zeleniny

MJ

26.10.2001

26.10.2001

26.10.2001

29.10.2001

26.10.2001

29.10.2001

--

Min.

Max.

Min.

Max.

Min.

Max

Min.

Max.

Min.

Max.

Min.

Max.

Celer bez natě

kg

1,00

1,40

1,40

1,40

1,40

1,60

1,40

1,50

1,00

1,20

1,50

1,50

Cibule světlá

kg

0,56

0,75

0,60

0,60

0,70

0,90

0,80

0,80

0,70

0,75

0,90

1,00

Červená řepa

kg

0,50

0,60

0,70

0,70

0,50

0,60

0,60

0,60

0,25

0,30

0,70

0,80

Květák

ks

1,30

2,00

1,50

1,50

1,00

1,50

1,50

2,00

1,00

1,40

1,80

2,50

Mrkev

kg

0,75

0,80

0,70

0,70

0,60

0,80

0,60

0,80

0,40

0,45

0,70

0,80

Okurky salátové

kg

-

-

3,80

3,80

3,80

4,00

2,30

3,50

2,00

2,20

4,00

4,50

Paprika červená

kg

2,50

3,80

3,00

3,00

3,20

3,40

3,20

3,40

2,20

3,00

3,80

4,50

Paprika zelená

kg

1,60

2,50

2,00

2,00

1,80

2,00

1,50

2,00

1,40

1,90

2,50

3,00

Paprika žlutá

kg

2,50

3,80

3,00

3,00

3,00

3,20

3,00

3,20

1,50

2,50

3,80

4,50

Petržel

kg

1,30

1,50

1,60

1,60

1,40

1,80

1,60

1,60

1,00

1,50

2,00

2,00

Rajčata

kg

3,33

3,80

3,00

3,00

3,67

4,00

3,20

3,80

2,00

2,10

3,50

4,50

Ředkvička

sv.

0,60

1,00

0,60

0,60

0,50

0,70

0,50

0,60

-

-

0,80

0,90

Salát hlávkový

ks

0,56

0,93

1,20

1,50

0,79

1,00

0,90

1,00

-

-

1,00

1,50

Zelí hlávkové bílé

kg

0,35

0,40

0,50

0,50

0,48

0,56

0,48

0,52

-

-

0,60

0,60

Žampióny

kg

3,00

4,00

3,60

4,00

3,00

3,50

4,00

4,50

5,00

6,50

4,50

5,00

Pramen: Biuletyn Informacyjny - Rynek owoców i warzyw, NR 79/2001,29.10. 2001

Kurzy devizového trhu - Česká národní banka - platnost od 1. 11. 2001

1 EUR - 33,615 Kč

100 SKK - 77,082 Kč

100 ESP - 20,203 Kč

1 PLN - 9,046 Kč

1 DEM - 17,187 Kč

Vydavatel:

Odpovědný pracovník

Komoditní manager

NTIS ČR

Image10.jpg

Ing. Drahoslava Brožková,CSc.

Eva Vilhumová

Výzkumný ústav

zemědělské ekonomiky

tel.: 02/22 000 159

fax: 02/22 725 450, 22 000 423

tel.: 02/22 000 133

fax: 02/22 725 450, 22 000 423

Mánesova 75, Praha 2, PSČ 120 58

e-mail: brozkova@agrec.cz

e-mail: vilhumova@agrec.cz

Rozmnožování a publikování informací je možné jen s uvedením zdroje dat (NTISČR

Image11.jpg

).V rámci urychlení toku informací prosíme odběratele bulletinu, kteří mají k dispozici E - mail adresy, o jejich poskytnutí vydavateli NTIS ČR

Image12.jpg

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info