Vláda schválila rozpočet SZIF na rok 2010

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) by měl příští rok hospodařit s částkou ve výši přesahující 33,5 miliard korun, většina peněz jde na zabezpečení Společné zemědělské politiky. Návrh rozpočtu dnes schválila vláda. Rozpočet nyní putuje do Poslanecké sněmovny, kde bude vláda o jeho schválení usilovat současně s návrhem státního rozpočtu ČR na rok 2010.

„Celkový rozpočet fondu by měl podle návrhu příští rok dosáhnout částky bezmála 33 664 milionů korun,“ uvedl ministr zemědělství Jakub Šebesta. Největší část z celkové sumy, téměř 27 034 milionů korun, je podle jeho slov určena na dotace.

Návrhu rozpočtu počítá s tím, dotace z EU dosáhnou 23 019 milionu korun a dotace ze státního rozpočtu 4 014 milionu. Další příjmy ve výši 4 853 milionů korun má SZIF získat například z tržeb za prodej surovin z intervenčních nákupů (2 127 milionů korun) nebo z prostředků pozemkového či garančního fondu (2,5 miliardy korun).

Kromě dotací do zemědělství ve výši 32 233 milionu korun by měl v příštím roce SZIF vydat 1 380 milionů korun na správní výdaje a 50 milionů na marketing – podporu propagace tuzemských potravin.

Petr Vorlíček

tiskový mluvčí MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info