Vláda dnes projednávala Zprávu o zabezpečení finančních prostředků pro realizaci opatření k řešení situace v Moravskoslezském kraji.

Vláda dnes projednávala Zprávu o zabezpečení finančních prostředků pro realizaci konkretizaci opatření obsažených ve Zprávě o způsobech řešení nevhodné situace z hlediska životního prostředí v Moravskoslezském kraji.

Ministerstvo životního prostředí na základě žádosti Poslanecké sněmovny zpracovalo Zprávu o zabezpečení finančních prostředků pro realizaci konkretizace opatření (dále jen „Zpráva“) obsažených v již vládou schválené Zprávě o způsobech řešení nevhodné situace z hlediska životního prostředí v Moravskoslezském kraji.

Zpráva byla zpracována k jednání vlády plánovanému na 17. května 2010. Jelikož toto jednání bylo zrušeno, materiál byl projednán až na schůzi konané dne 24. května 2010.

Opatření budou většinou financovány z rozpočtu MŽP a jeho rezortních organizací (SFŽP ČR, ČIŽP, ČHMÚ). U spolupracujících rezortů (MPO, MD, MF, MMR, MŠMT) se předpokládá rovněž financování z rozpočtů příslušných ministerstev, avšak požadavky na toto financování se budou vztahovat především na běžné mzdové náklady na pokrytí personálních kapacit (připomínky a revize materiálů, odborné konzultace, účast na jednáních).

Některá opatření budou financována z operačních programů jako je Operační program Životní prostředí, Operační program Doprava, Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info